fbpx
Meteen naar de inhoud

Dromen van lente, bang van de weegschaal?

Droom je al van de lentezon, maar ben je nog bang van de winterkilootjes?!

 

De lente is een feit, hoewel je dat aan het weer nog niet kan zien (helaas)! Toch beginnen we stilaan te dromen van heerlijk zonnige lentedagen, van vakanties op het strand of van luilekkeren in de tuin… Maar zijn jouw winterkilootjes al verdwenen, zijn je goede voornemens al klaar?! Pas je nog wel in dat mooie zomerkleedje?!

Elk jaar is er na de paasvakantie een golf aan dames én heren die voor de zomer graag slanker willen zijn. Hoor jij daar dit jaar ook bij?

 

Vaak vertellen ze dan dat ze eigenlijk vorig jaar al wat gewicht kwijt wilden spelen, maar dat het niet gelukt is toen…. Ondanks het feit dat ze wel wat op hun eten gelet hadden. Daarom geef ik je graag enkele tips en veel gemaakte fouten, hopelijk helpen deze jou op weg. Volstaat deze tips niet voor jou, wil je meer dan 10kg kwijt of daalt de weegschaal amper, dan neem je beter een goeie coach om jou te begeleiden. Met een coach kom je veel verder! Een goeie coach…

 • heeft een diploma op zak (bijvoorbeeld als diëtist)
 • maakt wekelijks tijd voor jou
 • oordeelt niet
 • luistert naar je verhaal
 • past het programma aan op jouw maat
 • leeft niet in een ivoren toren
 • weet wat het is om op eten te moeten letten
 • is niet perfect (helaas 🙂 )

 

Enkele valkuilen:

 • je eet erg snel Snel eten leidt al makkelijk tot meer eten en dus tot een hogere calorie-inname. Uit onderzoek blijkt dat er een link is tussen snel eten en een hogere BMI. Als je snel eet, ben je vaak ook minder bewust van wat je eet en heb je minder genoten van je maaltijd.
 • dagelijks lunchen of broodjes of slaatjes halen Als je dagelijks, of meermaals per week eten gaat halen voor de lunch, dan loop je het risico dat je meer calorieën binnen krijgt. Je kiest namelijk met honger en snel-snel, want de middagpauze is zo voorbij. Zelfs als je slaatjes kiest is de kans erg groot dat die calorierijker zijn dan je denkt. Er worden vaak alles zaken toegevoegd zoals korstjes, kaasschilfers, dressings, etc .
 • wandelend eten of aan je pc Als je niet met je collega’s eet, amar wandelend of aan je pc, eet je ook weer met minder aandacht. Onderzoek wijst uit dat je dan ook sneller meer eet. Of er iets bij snoept. Tenslotte ziet niemand jou en jij ziet je eten niet….
 • wachten tot je uitgehongerd bent Het is verstandig om je hongergevoel onder controle te houden. Dat kan je doen door een gezond tussendoortje rond 10u30. Zo vermijd je de grote hongeraanval. Als je super grote honger hebt, maak je minder goede keuzes en eet je meer. Dat probeer je vaak achteraf te compenseren door opnieuw zo lang mogelijk niks te eten. En dan herhaalt het zich weer. Vaak zijn de avonduren dan ook erg moeilijk en wordt er toch geknabbeld.

 

Als je tegen de zomer slanker wil zijn, werk dan voor jezelf even een plannetje uit.
Reken even uit wat je per maand moet afvallen. Check reeds binnen 2 weken of je op schema zit.
Is dat niet het geval, dan twijfel je best niet langer, dan kan je wat hulp gebruiken.
Het schema dat je uitwerkt voorziet best in 2 a 3 porties fruit per dag, daarnaast is 300g groenten een must.
Dat chocolade en snoep niet helpt dat weet je al langer.
Drink ook 1.5 liter water per dag en vermijd alcohol.
1 keer per week eens iets lekkers is wel een optie.

 

Mogelijk zijn deze valkuilen jou helemaal vreemd, heb je al op eigen kracht geprobeerd om af te vallen en eet jij al behoorlijk gezond, maar is je gewicht nog steeds niet waar het moet zijn. Dan neem je best een specialist onder arm, zoals deze diëtiste. Mogelijk is jouw voedingspatroon niet helemaal in evenwicht, als diëtiste ben ik geschoold om jou daarin te helpen en te begeleiden. Of misschien ben je gevoelig aan bepaalde voedingsstoffen. Of je lichaam en je hormoonhuishouding zijn het noorden kwijt.
Maak snel je afspraak, voor de zomerrush…. Hoe sneller jij start, hoe sneller je klaar bent! Bel 0479 098 371 of klik hier.

De lente is in het land en daarom deel ik wat cadeautjes uit!!

 • 1x consultatie met aangepast dagschema (1u) twv €60.00
 • 2x 3-dagenpakket van Powerslim twv € 43.00
 • 3x kookboek koolhydraat arm koken van PowerSlim twv €14.95

Wat moet je doen? Deel deze column op facebook met je vrienden. Like mijn pagina. Kijk geduldig uit naar de bekendmaking van de winnaars op 16/4/2018!